CNA /CNF hna meithal na ni cawk kho nak hnga (Wa Uh) le ( Coffee) tal hicu um har phen ah va cin ve ko u ca.

CNA / CNF pawl , ral tuk zawng nan hmuam lo, CNA Camp chung ah zei dah nan tuah tawn hna. Ram le miphun caah rian kan taun nati i umhar ngai in ramlak ah nan um, nan ei harsat nak lawng te Online ah nan hlah , nan zai mi hna photos, videos lawng te ka hmuh tik ah, kum fatin tangkaa kan khawn, kan bawm mi hna , ka ngai a chih ter i , bawm than ding zawng ka tha a chiat ter dih. Cu hnu ah, nizan ah ai thawk thar mi AA Rakhine ralkap ramlak um mi nih, a kan than cho tak diam leh, a kan nek hawi.

 

Na chim ah cun, AA cu an mah rakhine miphun, rakhine party, rakhine cozah dih lak nih an tanh pi cu ta , nang nih Chin mi cu na ka tanh pi ve lo cu cuta, nan ti tawn. Si nain AA ralkap pawl cu an mi phun nih ( National Political ) kawng lawm an theih fiang kho nak hnga Online tukforh nak in zei tluk dah tha zang a chuah le rian an tuan. Nang nih CNA cu AA hen tah chun a cun, Vanram ah um mi nan si. Na duh leh CNA Camp chung ah nan um, nan duh le khua chung ah nan vak kho. Na duh leh, ram leng ah nan kal kho, nan leng kho.

 

AA khi nangnih CNA bant tuk zalen kho ve se law zei tluk in dah, a than cho kho ri hnga. Nan nih CNA / F cu , rawl pek peng ko nain, a thau kho lo, a ngan kho tilo mi leh, rawl cawm tu ngei tu pa tha chiat ter mi leh, thah colh ding Vok fate, Ui co fate hna he nan i lo. CNA / F nih thancho nak na duh tak tak a cun, a tu ( ျငိမ္းခ်မ္းေရး) kar lak a hin , nan Ralkap thawng tak tak in nan ser kho ko.

 

Si nain, nai timp hlam nak ai hnem tuk caah , na Management a chiat tuk caah ( ျငိမ္းခ်မ္းေရး ) kum 10 chung ah, zei hman na than cho kho lo cu si. Si nain in na tuah kho nak ( Opportunity ) tam pi na ngei cu kan hmuh. Si nain nan dai hlang tuk. Chin mino miphun nih, National Politic kawng an thei fiang kho nak hnga.

 

CNA nih nan tuah kho ko nain nan tuah lo. Cu caah , a tu Kan Chin miphun tampi nih, National politic kawng hi tha tein ai fiang kho rih lo caah, Kawl Party hi an aur tuk rih dah kaw. CNA thang that nak kawng lawng ca kan tial tik ah, CNA / F nan dai hlang tuk fown. CNA / F thang chiat nak kawng kan tial tik ah, ram leh miphun nan dawt ve a cun CNA ral kap na lut velo ca nan ti fown. Ram caah rian tuan hi CNA lut in lawng hi maw tuan kho si hnga? Chin mi CNA / Kan lut dih hna se law, a ho nih CNA ralkap ei ding rawl a kan cawm lai. CNA thang that nak lawng in ca kan tial tik ah, ka ca tial na rel huam lo. CNA /F nan dai hlang tuk caah , ma tiin Thin hang pah , soi sel pah in ka tial tawn nak cu si. CNA /F u pa pawl ni cun nan theih fiang ko lai in kan ( expect ) .

 

( NCA ) na kal cuah mah zawng ah, Kawl mi phun , Kawl mizer bawi hna hicu zump tuk hlah u. Can khat ah Chin ram hi Kawl ram chung in Chuah tak kho nak hnga le, United Christian State ser kho i zuam uh tin kan forh hna. Comments nan tial mi chung ah, chin chah nak idia telh loin , kei mah nak kum u pa pawl kan Chin u pa hna tampi ai tel hi ka hmuh tik ah, hmai lei kan Chin National Politic caah, zangfah tuk an si rih. CNA/F soi sel pah in ka tial mi hi , CNA dai hlang in um ti lo in ,fimkhur cang u hna seh kati duh caah a si.

 

Cu caah Idia tha tha tel in van ka comment dioh u law ka duh. Idia a telh mi comments cu , let thah ka duh , Idia a tel lo cu chiar zawng ka huam lo. CNA / F caah a herh cang tiin kei mah zump nak ka ngei caah tial mi ka si. Lai ca cu ka tiam tuk lo. Thiam Kai zuam lio si. Kawl ca in ka tial a cun kawl mi nih , ai fiang sual lai ka phang caah, ka tiam tawk Lai ca in ka tial mi si.

Credit:Ngol hNgalh